89 de persoane au fost reținute, în primele două zile de la declanșarea operațiunilor, pentru că au criticat operațiunea “Izvorul Păcii” pe rețelele de socializare, printre care și doi editori ale ziarelor din opoziție, sub pretextul că au făcut “propagandă teroristă”,conform bianet.org

În urma criticiilor aduse pe rețele de socializare derulării operațiunii Forțelor Armate turce în Siria, 89 de persoane au fost reținute printre care și editorii ziarelor Birgun și Diken. 

Joi dimineață, Hakan Demir, editorul ziarului Birgün a fost ridicat de la domiciul și reținut de către poliție. Hakan Demir a fost arestat sub motiv că ar fi  pus în pericol securitate națională, după ce a publicat  pe site detalii despre operațiunile Turciei. 

De asemenea, editorul ziarului Diken, Fatih Gökhan Diler, a fost arestat, joi, în timp ce se îndrepta spre redacție. 

După audieri, joi seară, cei doi editori au fost puși  sub control juridiciar.

Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune intervine în emisiunile anti-operațiun

Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune Turc (RTUK) a anunțat că o să intervină asupra știrilor și emisiunilor care se opun operațiuniilor Turciei în Siria.

“Emisiunile cu caracter separatist și denigrator la adresa  operațiunii vor fi reduse la tăcere urgent prin colaborarea noastră cu instituțiile statului,” a subliniat Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune Turc.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat, miercuri, declanşarea unei operaţiuni militare împotriva miliţiilor kurde YPG pe care a denumit-o operaţiunea „Izvorul Păcii”. Obiectivul operaţiunii vizează, conform propriilor afirmaţii, închiderea unui „coridor al terorii” în apropierea frontierei de sud al ţării sale şi crearea condiţiilor pentru repatrierea refugiaţilor sirieni.