69 de cămine au fost confiscate prin decret de către guvern și au fost distribuite către fundațiile și asociații pro-Erdogan, conform portalului de știri, Birgün.

După lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016, 848 de cămine au fost închise prin decretul cu nr.667 pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen. Din numărul total, doar 79 de cămine au fost puse în funcțiune drept cămine de stat, iar 769 de cămine au fost puse în posesia fundațiilor și asociațiilor afiliate intereselor președintele turc, Recep Erdogan.

Deputatul din partidul de opoziției, Partidul Popular Republican (CHP), Sezgin Tanrikulu a adresat ministrului turc al Educației întrebări scrise despre numărul și capacitatea  căminelor de elevi și studenți deschise până la data de 23 iulie 2019.

Ministrul  Educației, Ziya Selcuk a  informat că cele 848 de cămine pentru elevi și studenți închise prin Decret continuă să ofere aceleași servicii de cazare și că aceste internate au fost date asociațiilor și fundațiilor solidare partidului de la guvernare.

„  Numărul total al căminelor din Turcia care sunt conduse de asociații este de 2642, iar un număr de 393 de cămine particulare aparțin unor fundații.”, a declarat Ziya Selcuk.

După lovitura de stat eșuată, 4.262 de companii și instituții și aproximativ 2.500 de școli afilicate cu Mișcarea Gulen au fost închise prin decrete de la guvernul turc.