Ankara a primit scrisoarea lui Trump, ulterior a aruncat-o la coșul de gunoi, potrivit unui oficial turc, scrisoare a fost considerată „nesimțită” de politicienii turci.

Un oficial turc a explicat reacția Ankarei la scrisoarea primită de la Donald Trump.

 “Președintele Erdogan a primit scrisoarea, a respins-o complet și a aruncat-o la coșul de gunoi”, a declarat sursa prezidențiale anonimă.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a subliniat, într-un interviu acordat BBC Turkce că: „Noi am răspuns scrisorii SUA. Erdogan a spus că nu putem dezbate la masa verde cu teroriștii.”

Scrisoarea președintelelui american, Donal Trump către Ankara a stârnit un șir  de reacții din partea partidelor de opoziție.

Vice-președintele partidului republican, CHP, Veli Ağbaba a criticat politica actuală a guvernului de la conducere.

”Cea mai supusă politică externe din istoria noastră. De ce mai discutați cu el dacă el vi se adresează în felul acesta?„ a scris Ağbaba pe contul său de Twitter.

Aytun Çıray, un alt oficial din partidul din opoziție, naționalist, IYI,  a catalogat scrisoarea ca fiind una „nesimțită”

”Nu ar trebui sa fie ascunsă acest fel de scrisoare nesimțită. După această scrisoare, de ce v-ați mai dat întâlnire cu  Mike Pompeo?” a comentat situația pe Twitter, vice președinte partidului, Aytun Çıray.

Preşedintele american Donald Trump i-a trimis, pe 9 octombrie, o scrisoare omologului său turc Recep Tayyip Erdogan în care îl avertizează să încheie un acord cu militanţii kurzi din Siria pentru a evita astfel ca Washingtonul să distrugă economia Ankarei. Scrisoarea a fost trimisă Ankarei după ce Trump a dat undă verde operaţiunii turce în Siria, prin decizia de a retrage trupele americane.

Limbajul colocvial al președintele SUA a fost criticat la nivel internațional  „Nu fi prost. Nu face pe durul! Te sun eu mai târziu“ a fost una dintre replicile folosite de Donal Trump în scrisoarea oficială către Ankara.