Angajat al primăriei Ankara a primit salariu timp de patru ani fără să se prezinte la muncă, motivând că este “specialist în organizația FETO”, cunoscută și sub numele Mișcarea Gulenistă.

Primarul General al capitalei, Mansur Yavaș a declarat săptămâna, că persoana care s-a prezentant ca ”specialist FETO” a primit salariu de la primărie timp de patru ani fără să vină la serviciu.

„Pentru el s-a făcut o carte de vizită. Acesta este motivul pentru care nu vine la muncă”, a declarat edilul Yavaș, la ședința de Consiliul General.

Çetin Acar a primit în decursul celor patru ani un salariu în valoare de  270.000 de lire (47.400 dolari) , conform jurnalistului turc, İsmail Saymaz, care a investigat cazul.

Mai mult, Primăria a întrebat despre această situație și la Servicile de Informații Turce (MIT). „Noi nu o cunoaștem această persoană”, au răspuns reprezentații MIT, în scris, potrivit jurnalistului Saymaz.

 „Am post rugat de conducerea primăriei’’

După acuzații, Çetin Acar a povestit reporterului portalului Independent Turkey, cum a ajuns să lucreze la Primăria Ankara. Bărbatul s-a apărat spunând că fostul primar din partidul de la guvernare, AKP, Melih Gökçek i-a oferit job-ul.

„Melih Gökçek a spus celor de la primărie că<>”a explicat Acar.

„Acest lucru a continuat până când a fost ales Mansur Yavaș, în martie 2019. Mi-au redus salariul în septembrie. Ultimul salariu pe care l-am primit de la primărie a fost de 6 mii 282 de lire turcești (1100 dolari).” s-a apărat „specialistul FETO”

Procurorii i-au cerut ajutorul

Cetin Acar a mai declarat că a fost chemat de Procuratura Generală Ankara pentru a face un studiu cu titlul „ Care sunt caracteristicile FETO?”. Bărbatul ar fi scris un studiu care cuprinde 33 de articole, pe care l-a publicat ca o carte după puciul eșuat din 2016, urmând să mai scrie încă șase cărți.

Pe lângă, Acar s-a implicat ca „specialist FETO”, în anchetele deschise pentru susținătorii Mișcării Gulen.

Personajul a devenit cunoscut în perioada de tensiune între președintele turciei Reccep Erdogan și clericul Fethullah Gülen din 2013. El s-a făcut renumit prin analizele despre simpatizanții Mișcării Gulen la canalele de televiziune pro-guvernamentale.