Gemenii de origină turcă adoptați de o familie din Islanda s-au întâlnit  cu familia biologică după 30 de ani, potrivit portalului de știri DHA.

Gemenii Mehmet și Melek, născuți în anul 1984 au fost dați la orfelitat la doi ani, când părinții lor au divorțat.

În acea perioadă familia islandeză Janeogmatti și Matthias Annius veniseră în Ankara să adopte un copil. Cuplul a fost îndrumat către orfelinantul din Kirșehir, unde l-au văzut pe Mehmet  și au dorit să-l adopte. Li s-a spus doar că  el are și o soră geamănă. Astfel, familia Annius a decis să îi adopte pe cei doi frați. Familia islandeză le-a schimbat numele gemenilor în Martha și Omar.

După aproape 30 de ani, Omar a primit o cerere de prietenie pe Facebook de la o persoană din Turcia. Astfel, Omar a aflat cine sunt părinții lui biologici.

Cei doi frați au ținut legătura cu familia, urmând să facă o vizită în Kirkșehir pentru a-și cunoaște familia biologică.

Mama adoptivă, Matthias Annius nu i-a lăsat singuri și i-a însoțit pe gemeni la familia din Turcia.  

Cele două mame au petrecut timp împreună, alături de nepoțica lor Daniel, fiica lui Omar. După ce au stat câteva zile, cei doi frați s-au reîntors în Islanda.

La despărțire, mama adoptivă și-a împărtășit găndurile despre întâlnirea celor două familii.

„ În unele momente ale vieții nu este nevoie să spui niciun cuvânt. Viața este incredibil de frumoasă. Să fac cunoștință cu familia mea turcă a fost un moment important. Minunile pot apărea în numai câteva clipe.  Pe lângă toate acestea, a fost una din cele mai grele despărțiri”, a scris mama adoptivă pe rețelele de socializare.

Acum, Omar a devenit polițisi în trupele speciale islandeze și Martha, educatoare.