Numărul de persoane care aleg rețelele de socializare drept  surse pentru știri în locul ziarelor sau canalelor de știri de televiziune a crescut dramatic, a informat șeful  KONDA, o companiei de sondaje din Turcia, citat de ipa.news

Analistul Bekir Agirdir a explicat că social media a servit ca o sursă alternativă pentru știri în Turcia, unde mass-media și-a pierdut credibilitatea ca urmare a activităților de represiune  a presei, exercitate din  partea guvernului președintelui Recep Tayyip Erdogan.

„În ultimii trei ani a înregistrat o creștere accentuată  numărul de utilizatori de social media din Turcia. Atât ziarele, cât și canalele de televiziune au fost afectate de această schimbare ”, a declarat Bekir Agirdir.

Bekir Agirdir a mai afirmat că peste 20 la % dintre cetățenii turci nu aleg să urmărească programele TV,optând pentru știrile și informațiile de pe rețelele de socializare deoarece  pot fi „mai democratice”.

„Multe ziare au devenit o parte a polarizării politice din țară și raporteză doar ce este  dictat de puterea politică. Ceea ce nu mai pot fi definit drept jurnalism, ci se numește activism ”, a argumentat Agirdir.