Autoritățile turcești au încarcerat o tânără însărcinată în 18 săptămâni pentru presupuse legături cu Mișcarea Gülen, a informat Turkish Minute.

Esra Uymaz Saral a fost arestată și deținută în închisoarea Şakran din İzmir, iar sarcina suferă de risc crescut de avort. 

Ömer Faruk Gergerlioğlu, un deputat al Partidului Democrat al Popoarelor Kurde (HDP) a postat pe Twitter mesajul pe care l-a primit de la soțul tinerei.

„Soția mea, Esra Uymaz Saral, a fost arestată astăzi în Izmir. Este însărcinată în 18 săptămâni și are un miom uterin de 10 centimetri.Sarcina are un risc crescut de avort. Medicul ei i-a spus să nu facă nici măcar treburi minore acasă. Iar săptămânile 18-24 sunt riscante din cauza miomului”, a  transmis, vineri, Gergerlioğlu.

Gergerlioğlu a împărtășit mesajul soțului cu o notă, care spunea: „Țara în care femeile însărcinate sunt arestate în fiecare zi.”

Legislația turcă impune amânarea arestării femeilor însărcinate până la naștere, apoi până când sugarul împlinește vârsta de șase luni.

De la lovitura de stat eșuată, Turcia a desfășurat o serie de activități de epurare împotriva cetățenilor turci care ar avea presupuse legături cu Mișcarea Gülen.  De asemenea, 780 de copii sub vârsta de șase ani se află în închisorile turcești alături de mamelor lor.