Un ofițer de poliție acuzat de tortură și uciderea unui bărbat a fost premiat cu un certificat de apreciere de către primărie, a informat Gazete Duvar.

Oktay Kapsız a fost premiat în cadrul unei ceremonii locale organizate de primăria districtului Beșiktaș din Istanbul, cu o placă, un covor și a fost ridicat în gradul al patrulea în cadrul poliției, în semn de apreciere.

Ce s-a întâmplat?

În 2010, 1.200.000 de dolari aparținând unor comercianți din zonă au fost furați, în timp ce banii erau transportați de curieri. 29 de persoane au fost luate în arest ca urmare a incidentului, printre suspecți se număra și Murat Konuș, care a fost dus la o secție de poliție unde a fost torturat până când a decedat.

Raportul de autopsie a concluzionat că Konuș a murit ca urmare a supunerii la torturi , în timp ce era în arest. După eliberarea raportului, au fost înregistrate dosare penale împotriva a șapte polițiști. 

În luna  iulie a acestui an, Oktay Kapsız și alți patru ofițeri au fost găsiți vinovați și au fost condamnați pe viață, fără posibilitatea de libertate condiționată sub acuzația de tortură  provocatoare de moarte. 

Inițial, pedeapsa a fost redusă, urmând ca instanța care i-a acuzat pe suspecți să decidă eliberarea lor.