ISTANBUL, TURKEY - DECEMBER 27: Liberia-flagged cargo vessel; 'Songa Iridium' is seen removing with boats of Directorate General of Coastal Safety, in Istanbul, Turkey on December 27, 2019. A Liberia registered container ship ran ashore in Istanbul's Bosphorus and was rescued by boats. ( İslam Yakut - Anadolu Agency )

O navă de marfă s-a ciocnit cu faleza strâmtorii Bosfor din Istanbul, astfel, autoritățile au fost nevoite să oprească circulația din port, a informat Gazete Duvar.

Biroul guvernatorului a declarat că nu au existat victime, adăugând că nava a raportat o defecțiune a motorului cu puțin timp înainte de coliziune.

Nava Songa Iridum provenea de la Odessa Ucrainei și se îndrepta spre portul Ambarli din Istanbul, potrivit datelor de transport Refinitiv Eikon. 

Erdogan a subliniat necesitatea Kanal Istanbul

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan a readus în discuție planurile de a săpa un canal pe marginea vestică a Istanbulului pentru a ușura traficul pe Bosfor.

Unul dintre principalele argumente ale lui Erdoğan în insistența sa de a construi Kanal Istanbul este traficul maritim aglomerat pe Bosfor, precum și accidentele navale pe strâmtoare.

„Cu acest proiect, deschidem noi zone pentru respirație și viață pentru Istanbul, care deja s-au blocat”, a declarat Erdoğan membrilor partidului Justiție și Dezvoltare (AKP).