Turcia: O nouă cenzură efectuată de către regimul Erdogan. Pe motiv că demonstrează torturile efectuate în  penitenciare, Ministerul Justiției a interzis un film serial care încă nici nu intrase în difuzare.

Ministerul Justiției al regimului Erdogan a ordonat interzicerea difuzării unui serial care povestea situația femeilor deținute în  penitenciare. Pe data de 29 Martie,  canalul Star TV trebuia să  difuzeze filmul serial turcesc ,,Avlu” (curtea din penitenciar). Ministerul Justiției a trimis o scrisoare prin care cere Consiliul Suprem de Radioteleviziune (RTÜK), să intervină în  difuzarea acestui serial.

Conform ziarului Cumhuriyet, directorul general al închisorii, Șaban Yılmaz, a cerut luarea unor măsurile de precauție necesare pentru difuzarea  serialului, susținând că “membrii personalului din  penitenciar sunt înfăţişaţi   ca niște “torționari”, iar instituțiile sunt prezentate  ca nişte  “centre de tortură”. Această viziune, pretinde şeful închisorii , ar servi  servi scopurilor unor organizații teroriste.

Pe data de 13 Martie, Ministerul Justiției (la cererea directorului general al Direcției Generale a Penitenciarelor, Șaban Yılmaz ) a trimis o citație către RTÜK în legătură cu filmul serial ,,Avlu”. În citație, Șaban Yılmaz, a cerut de la RTUK să cenzureze serialul, precizând că în reclama de prezentare a filmului serial ,,Avlu”, care urmează să fie difuzat la canalul Star TV, sunt secvențe care ar afecta în mod negativ demnitatea instituțiilor și a personalului din instituții.


 

 

 

 

  • SCHLAGWORTE
  • avlu
  • film
  • film serial interzis în turcia. demonstra torturile din penitenciare. regimul erdogan
  • O nouă cenzură efectuată
Önceki İçerikPROGRAM AMBIȚIOS DE ÎNZESTRARE ŞI MODERNIZARE A ARMATEI ROMÂNE
Sonraki İçerikCEDO CONDAMNĂ ANKARA PENTRU MENŢİNEREA ÎN DETENŢİE A DOİ JURNALİŞTİ TURCİ