Profesorii din țară, dar și elevii pasionați de matematică s-au obișnuit deja cu performanțele deosebite obținute de Edis Memis, elev la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Edis și-a descoperit pasiunea pentru matematică din clasa a 5-a iar acum a devenit un veritabil campion. Are un palmares impresionant de diplome și medalii la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale, doar anul trecut fiind premiat cu aur la Olimpiada Balcanică de Matematică din Serbia-Seniori şi cu bronz de la Olimpiada Internaţională de Matematică.

„Cel mai valoros rezultat este cel al lui Edis, care a luat bronzul la internaţionale. Este prima dată după 17 ani când am avut un constănţean la această competiţie. Pentru noi este o mare mândrie. Este un elev deosebit. A mai avut şi alte premii internaţionale şi ne aşteptăm şi pe viitor la rezultate la fel de spectaculoase”, declara Ioana Stoichiţă, reprezentanta Liceului Internaţional de Informatică, după succesul repurtat la OIM.

Aflat parcă într-o competiție continuă cu el însuși, tânărul matematician înzestrat cu o minte sclipitoare și cu o putere de muncă ieşită din comun nu încetează să ne uimească. În urmă cu câteva zile, acesta a obținut un nou rezultat remarcabil: medalie de aur la cea de a 11 a ediție a Concursului Internațional „Romanian Master of Mathematics 2019”, desfășurat la București. Cu un punctaj de 39 de puncte din 42 posibile, s-a situat pe poziția a 3-a în topul celor mai valoroşi matematicieni, după Israel și SUA, în condițiile în care la această competiție au participat cei mai buni elevi din 21 de țări, printre care Rusia, Coreea, China, renumite pentru performanţele în acest domeniu. În spatele succesului formidabil al lui Edis stau o muncă asiduuă, ambiție și o pasiune imensă pentru matematică. Deși a fost unul dintre cei mai tineri participanți din echipa României, Edis a fost singurul care a obținut o medalie de aur la această întrecere. Are doar 16 ani, dar succesul său demonstrează, că deja, știe foarte bine ce își dorește. Visul lui este să studieze în domeniul matematicii la o universitate din SUA.

Noi, redactorii 101stiri.ro, îi dorim lui Edis, să își împlinească visul și suntem siguri că acesta îi va face mândri pe constănțeni, dar și pe români, chiar și de peste ocean!

http://www.101stiri.ro/un-elev-din-constanta-a-obtinut-al-treilea-punctaj-la-concursul-international-romanian-master-of-mathematics?fbclid=IwAR2xt2_JYQIWnJqSsvynunkBAbDsEfw7_12jEfjAkecAO4htTlTiB60MUiU