Președintele Recep Tayyip Erdoğan a descris media socială drept o „groapă de gunoi”, spunând că a devenit un mediu agresiv, a informat Gazete Duvar.

La ceromonia de deschidere a noii agenții naționale pentru protecția  împotriva atacurilor cibernetice din Ankara, președintele turc a făcut remarci  referitor la rețelele de socializare, subliniind că luptă pentru a scoate țara din acest mediu.

„Social media s-a transformat într-o groapă de gunoi și într-un mediu complet rampant. Nu ne vom preda niciodată acestei lumi virtuale ,nu vom accepta că  drepturile oamenilor sunt încălcate și că sunt hărțuite, înșelate, insultate ”, a declarat Erdoğan.

Spunând că nu au fost luate măsurile de precauție necesare pentru că nu se poate constitui baza juridică și tehnică, Erdoğan a cerut ministerelor de interne și justiție să își încheie eforturile rapid.

„Suntem hotărâți să scoatem țara noastră din acest mediu de coșmar, în care știri false, calomnii, insulte, amenințări, înșelăciuni și provocări cad peste societatea noastră la fel ca o avalanșă”, a adăugat președintele turc.