Un editorialist de la cotidianul pro-Erdogan a propus impozite pentru cei care nu fac copii, după criticile aduse de președintele turc tinerilor singuri care se căsătoresc prea târziu și nu fac mulți copii.

Această propunere a fost făcută de Mevlut Tezel, într-un articol publicat luni, în ziarul Sabah, cu titlul “Impozit suplimentar pentru cei care nu fac copii”.

“Sugestia mea este că, dacă cei care au copii se sacrifică pentru continuarea sistemului, cei singuri ar trebui să plătească pentru asta. Desigur, nu vorbesc de cei singuri și șomeri, mă refer la cei cu un venit bun și  care nu fac copii”, a scris Tezel.

Mevlut Tezel i-a criticat pe tineri că petrec prea mult timp distrându-se, asfel, prin taxă ar compensa  munca pe care ar depune-o ca părinți.

“ De ce să meargă în Europa o dată pe lună, să pună fotografii pe Instagram de la cele mai frumoase restaurante și când merg seara acasă, să-și mângâie pisica și să urmărească seriale de pe platforma digitală! Oh, cât de frumos!” s-a revoltat acesta.

“Nu este nedrept pentru persoanelor care au copii că muncesc ca nebunii pentru educația și viitorul copiilor, cei care nu pot pleca în vacanță, cei care mor mai devreme din cauza stresului?” a adăugat Mevlut Teze.

Din aceste motive, editorialistul a susținut crearea unei taxe pentru cei singuri și fără copii.

“Cel puțin dacă nu există nicio problemă de sănătate și au un venit mai bun decât la nivel normal, ar trebui să le fie perceput un impozit mai mare” a explicat jurnalistul.

În ultimul deceniu al regimului comunist din România, a fost  instituit un impozit special pe care îl plăteau toate persoanele fără copii. Impozitul se adresa însă tuturor, fie că erau prea tineri ca să aibă copii, fie că nu puteau să aibă sau că nu îşi doreau, de fapt, acest lucru, se arată într-un articol de pe portalul de știri, DW.