Un locotenent condamnat pe viață pe motiv că ar fi vrut să răstoarne guvernul turc a fost eliberat și achitat, a informat cotidianul Hurriyet.

Metin Iyidil, locotentul general de la sediul central al Forțelor Armate din Turcia a fost arestat după trei zile de la puciul eșuat din 15 iulie 2016.

Alături de alți cinci colegi, Iyidil a fost judecat la Curtea Penală din Ankara, sub acuzații de răstunarea a guvernului turc, iar pe 27 aprilie 2018, sentința acestuia a fost decisă la închisoare pe viață.

Cu toate acestea, în urma cererii de recurs, locotenentul a fost achitat și eliberat, marți seară, după aproape patru ani după gratii.

Curtea Supremă a argumentat că decizia se datorează bunei purtări a inculpatului și constatarea faptului că locotenentul nu face parte dintr-o organizație teroristă.

“ El nu s-a comportat în favoarea loviturii de stat, ci a rezistat puciului, ordonând soldațiilor săi să facă același lucru” au adăugat oficiali turci care au judecat cazul lui Metin.

Mai mult, cei cinci colegi a lui Iyidil care au fost judecați în același caz, încă se află după grati.

După ce presa turcească a raportat despre cazul locotenentului, poliția a emis, iar, un mandat de arestare pentru Metin Iyidil.