Primarul numit de guvern a concediat un membru al personalului care și-a pierdut picioarele într-un atac terorist al ISIS, a informat portalul Gazete Duvar.

Lisa Çalan este unul dintre cei opt angajați concediați de la locul de muncă de către primarul numit  de guvern, care anul trecut l-a înlocuit pe primarul Partidului Democrat (HDP) pro-kurz al Poporului, ales prin vot. 

Çalan, care lucra ca scenograf pentru departamentul de cultură al municipalității din 2016, a fost demisă pe motiv că nu mai este nevoie de serviciile sale.

„Bineînțeles că nu sunt diferită  de cei care și-au pierdut locul de muncă. Singura mea diferență este că starea mea fizică, în comparație cu alții, îmi limitează foarte mult oportunitățile de angajare ”, a explicat Çalan.

Femeia și-a pierdut ambele picioare în timpul unui atac cu bombă efectuat de  ISIS la un miting HDP din Diyarbakır, pe 4 iunie 2015, în urma căruia cinci cetățeni au murit, iar peste 100 de oameni au fost răniți.

32 de primari kurzi aleși prin vot au fost dați afară și înlocuiți cu oficiali numiți de guvern, în 2019, acțiune care face parte dintr-o serie de represiuni asupra Partidului Democrat (HDP) pro-kurd al Poporului. Majoritatea  primarilor  din partidul HDP se confruntă cu urmăriri penale legate de terorism.

Articolul precedentErdogan: Securitatea se va concentra pe operațiuni sub acoperire în străinătate
Articolul următorErdoğan celebrează ”Ziua Jurnaliștilor”, în timp ce 108 de jurnaliști se află după gratii