Un ofițer de poliție, demis prin decret după 15 iulie 2016 și considerat „terorist” de către statul turc, și-a pierdut viața în urma atacului armat din timpul serviciul militar din Ağrı.

Conform informațiilor date de Ministerul Apărării Naționale, duminică, în zona rurală din Agri, în timpul ciocnirilor armate, un vehicul militar în care se afla și Zekeriyya Altunok, a fost lovit cu lansator de rachete.  

Soldatul Zekeriyya Altunok a fost grav rănit și dus la spital. Din păcate, Altunok în vârstă de 32 de ani, în ciuda tuturor intervenților medicale, a murit marți.

Adevărul dureros despre martirul Zekeriyya Altunok a ieșit la iveală pe  rețele de socializare. Bărbatul era un ofițer de poliție care a fost concediat prin decretul cu nr. 697, în decembrie 2017.


Ofițerul de poție, Zekeriyya Altunok, în vârstă de 32 de ani,a murit, marți,
după ce a fost rănit grav.

Mesajele de condoleanțe postate pe Twitter de colegii polițiști al lui Altunok  au atras atenția asupra unei ironii a sorții. Un coleg cu care a lucrat la Erzurum a comentat situția bărbatului pe contul său de Twitter.

„Statul confiscă pistolul unei persoane pentru că este terorist și apoi îi dă pușca în mână să salveze țara”, a comentat unul dintre foștii colegi.

Bărbatul a fost chemat să-și finalizeze stagiul miliar

Pe de altă parte, s-a dovedit că Zekeriyya Altunok, în vârstă de 32 de ani, după concedierea sa prin decret, a fost chemat să-și finalizeze stagiul militar neterminat. În timp ce era ofițer de poliție el îl efectuase, profitase de dreptul legal de a face stagiul militar numai 2 luni.

Condoleanța de la Ministerul Apărării

În urma morții polițistului Altunok, Ministerul Apărării a postat un mesaj de condoleanțe pe Twiter.

”Dumnezeu să-l odihnească în pace pe prețiosul nostru martir care și-a pierdut viața în acest eveniment care ne-a îndurerat profund. Condoleanțe și răbdare familiei sale îndurerate, Forțelor Armate Turce și nobilei noastre națiuni.”

Soția i-a purtat uniforma la înmormântare
Soția ofițerului și unul dintre fii săi au purtat uniforma de ofițer la înmormântarea bărbatului.

Fostul ofițer de poliție a fost condus pe ultimul drum în orașul natal Sorgun. La ceremonie soția polițistului a participat, purtând uniforma bărbatului. Alături de soție, unul dintre cei doi fii ai lor, a purtat, de asemenea, uniformă de polițist .