O universitate privată din Istanbul, fondată de către opozanții lui Erdogan, inclusiv fostul premier Ahmet Davutoglu, a fost transferată unei universități publice, a informat ipa.news

Consiliul de învățământ superior din Turcia (YOK) a anunțat transferul Universității Sehir,  la Universitatea de stat, Marmara.

Potrivit declarației scrise lansate de YOK, Universitatea Sehir se confruntă cu probleme financiare care „au făcut ca activitățile de educație și instruire să nu fie durabile”.

„Decidem ca autorizația oficială a Universității Istanbul Sehir să fie oprită temporar și administrarea acesteia să fie predată garantului Universității Marmara”, a declarat YOK joi.

La începutul anului 2019, o instanță turcă a decis înghețarea activelor Universității Sehir, după ce banca de stat, Halkbank, a  blocat conturile facultății, pe motiv că nu ar putea plăti înapoi suma  de 417 milioane de lire (72 milioane dolari)

Decizia instanței a fost interpretată ca fiind motivată de interese politice, deoarece Davutoglu, fostul premier, a lansat recent un nou partid politic pentru a lupta împotriva politicilor președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.