Aproximativ 1.000 de proprietari și șoferi de vehicule din Turcia au deschis un proces împotriva Uber, a raportat Daily Sabah.

Proprietarii și șoferii au susținut că au fost „agresați” după ce compania și-a suspendat serviciile XL din Turcia „fără nicio justificare”.

Conform avocatului Samet Gülaydın, de pe platforma Victime Uber, mulți cetățeni turci au cumpărat microbuze, iar anularea serviciului XL le-ar aduce mari pagube financiare.

„Ca urmare a încetării  acestor servicii fără nicio justificare, cei care au cumpărat vehicule pentru serviciile Uber, în special proprietarii de vehicule, au suferit pierderi mari”, a declarat Gülaydın.

Vehiculele Uber XL au fost supuse unor verificări stricte ale poliției în trafic și au fost  amendate pentru activitățile lor, în temeiul unui regulament care împiedica transportul ilegal de pasageri. 

Mai mult, în martie, o instanță din Istanbul a  interzis accesul la aplicația mobilă Uber în Turcia, după ce Asociația Unită de Șoferi a Taxiului din Turcia a intentat un proces contra Uber pe motiv că ar fi o “ concurență neloială și ilegală”.