Un jurnalist a dezvăluit detalii despre  raportul privind uciderea de civili în noaptea loviturii de stat eșuate din 15 iulie 2016, a informat Boldmedya.com

Jurnalistul Adem Yavuz Arslan a evidențiat într-un articol detaliile esențiale despre raportul privind uciderea de civili la intrarea bazei aeriene Akıncı în timpul loviturii de stat.

Conform articolului, opt civili au fost uciși, iar alți 87  au fost rănite la Akinci. În rechizitoriu, se arată că  civili au fost uciși de soldați. Fapt care este negat de oficialii turci.

Cu toate acestea, rapoartelor de autopsie arată că cei opt civili au fost omorâți prin împușcare.

Soldații susțin că au tras în aer și nu au vizat civilii. Martorii oculari au confirmat, de asemenea, că soldații au emis avertismente care spuneau mulțimii să se împrăștie, tragând în aer mai întâi, trăgând către sol, în conformitate cu reglementările cuvenite.

În timpul controversatei tentative de lovitură de stat din 15 iulie care a avut loc în Turcia în 2016, 256 de oameni și-au pierdut viața. Cu toate acestea, nu există nici o anchetă cu privire la modul în care acești oameni au fost uciși. Soldații și avocații lor susțin că civilii au fost uciși de oameni neidentificați pentru a incita mulțimea împotriva Armatei Turce.