Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a început oficial să supravegheze Netflix și multe alte organizații media, scrie bianet.org

Regulamentul a fost publicat în Monitorul Oficial pe 1 august, iar perioada acordată radiodifuzorilor online pentru a obține licențe de la RTÜK în conformitate cu regulamentul a expirat pe 1 septembrie. Astfel, RTÜK a început să controleze emisiunile online din 2 septembrie.

Președintele RTÜK, Ebubekir Șanin a declarat pe Twitter că platformele online Netflix, BluTV și PuhuTV au solicitat licența. Șanin a subliniat că aproximativ 600 de organizații, inclusiv Turkcell, Vodafone, Digiturk și Tivibu au aplicat la RTÜK.

În temeiul regulamentului publicat în Monitorul Oficial la 1 august 2019, platformele de difuzare a internetului din Turcia trebuie să solicite licențe RTÜK în termen de o lună de la intrarea în vigoare a regulamentului. Deși data cererii pentru aceste licențe a rămas în urmă, RTÜK nu a făcut nici un anunț oficial.

Conform regulamentului intrat în vigoare, radiodifuzorii nu vor mai putea furniza aceste servicii fără a obține o licență de la RTÜK. Taxele de licență vor fi de 10 mii lire (~ 1,7 dolari SUA) pentru radiodifuziune și 100 mii lire pentru emisiuni TV și platforme la cerere.

De asemenea, organizațiile de radiodifuziune vor fi taxate cu 100 de mii de lire pe an. Conform regulamentului, editorii care vor acorda în fiecare an 5 la mie din veniturile lor anuale RTÜK vor trebui să elimine conținutul pe care RTÜK nu îl consideră adecvat din cataloagele lor. Aceste platforme de difuzare vor fi, de asemenea, responsabile de informarea telespectatorilor prin audio sau în scris despre conținutul serviciilor de programe folosind sistemul de simboluri de protecție. (TP / VK)