Tații studenților militari condamnați la închisoare pe viață după tentativa de lovitură de stat, din 15 iulie protestează în fața primăriei din Istanbul, conform boldmedya.com

Tatăl studentului militar Tunahan Kurt și tatăl lui Mustafa Polat au protestat în fața primăriei din Istabul pentru a-și face auzită vocea și suferința celor trei ani de închisoare ale fiilor lor. 

Aziz Polat a povestit că în noaptea de 15 iulie, fiul său a fost să păzească un depozit în care nu se afla nimeni, în spatele clădirii Primăriei Generale Istanbul. Când afla că e lovitură de stat, de frică, fiul său s-a ascuns într-o țeavă de aerisire.  

Aziz Polat alături de fiul său, student militar condamnat pe viață după puciul eșuat.

Când fiul său a fost condamnat, un sirian, care avea un steag înfășurat pe cap, a fost adus ca martor ocular de către instanță. Când Polat a obiectat decizia, a fost dat fară din sala de judecată. 

“Au trecut 39 de luni de când au intrat copiii nostri în închisoare, ne doare sufletul, suntem neputincioși. Vă întreb dacă există dreptate sau nu. Voi cei care ați provocat tot, voi cei care ați băgat în închisoare stundeții militari de doar 4-5 zile„ a spus tatăl lui Mustafa Polat, student militar care era în stagiu de 5 zile.

„Mi-am încredințat fiul statului, statul mi-a luat fiul și acum zice că e trădător”

İsmail Kurt a declarat că fiul său care a fost condamnat la 17,5 ani. În noaptea de 15 iulie, când au ajuns pe Podul Bosfor era ora două și deja avuseseră loc lupta de pe Bosfor, iar fiul său era în tanc și nici nu a ieșit cu arma afară. 

İsmail Kurt alături de fiul său, student militar condamant pe viață după puciul eșuat.

“ Fiul meu este în închisoarea Silivri din 15 iulie. Mai avea 90 de zile până la terminarea stagiului militar. A depus jurământul.  Atunci ne-au promis că copiii noștri se vor întoarce acasă nevătămați, dar copiii noștri a fost scoși din unitate pentru exercițiu. După puciul eșuat, copilul nostru a fost declarat trădător. Nu au găsit nicio dovadă.” a spus tatăl lui Tunahan Kurt.

  • ETICHETE
  • İstanbul
  • Proteste
Articolul precedentRevoltă după moartea cetățenilor turci în Marea Egee: “Să se termine odată aceste drame!”
Articolul următorO turcoică a dezvoltat o bacterie care luptă împotriva poluării cu plastic