Tatăl fetei care și-a pierdut suspicios viața într-o provincie din Turcia și jurnaliștii care investigau cazul a fost duși la secția de poliție, conform bianet.org

Șaban Vatan, a cărui fiică, în vârstă de 11 ani, Rabia Naz Vatan și-a pierdut în mod suspect viața,într-o situație neelucidată , în provincia nord estică Giresun, a anunțat că poliția a descins acasă la el și l-a dus la o secție de poliție.Era notoriu faptul că tatăl se lupta să elucideze circumstanțele morții fiicei sale.  

„Poliția a venit să mă ia, au venit acasă. Voi fi audiat”, a scris pe contul său de Twitter, tatăl fetei.

De asemenea, jurnaliștii Canan Coșkun și Kazım Kızıl, care s-au aflat la Giresun pentru a investiga cazul, au fost reținuți pe 13 noiembrie.

Mai mult, în după-amiază a aceași zi, un jurnalist de la KHK TV care venise să facă interviuri cu membrii familiei fetei a fost arestată.

În miezul nopții, tatăl a fost eliberat. De asemenea, cei trei jurnaliști au fost eliberați cu restricția de a părăsi țara.

Rabia Naz Vatan a fost găsită rănită în fața casei sale pe 13 aprilie 2018. În timp ce poliția a declarat faptul că deține probe care ar demosntra că fata s-ar fi sinucis, tatăl ei a susținut că a fost ucisă.

Vatan a spus că persoana care a lovit-o pe fiica ei cu mașina  era chiar  nepotul primarului Eynesil, Coșkun Somuncuoğlu. De asemenea, tatăl susține că accidentul a fost mușamalizat de Nurettin Canikli, vice-președinte al partidului de la guvernământ.