Turcia a expulzat, vineri,  un membru ISIS, după ce bărbatul a fost ținut cinci zile în zona tampon, la granița Turciei cu Grecia, au anunțat oficialii turci.

Autorităție turce l-au capturat pe Muhammad Darwish Bassam, de origine iordaniană, în vârstă de 39 de ani, în octombrie, în timpul ofensivei militare a Turciei din Siria. Inițial, Turcia l-a trimis pe Bassam în Grecia, țara aleasă de el, dar Grecia i-a refuzat, luni, intrarea. 

Membru ISIS captiv între Grecia și Turcia, a fost pus într-un avion „în urmă cu puțin timp”, a spus, vineri, ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, într-un interviu televizat.

Potrivit autorităților turce, inițial autoritățile americane l-au refuzat, însă ulterior au aprobat deportarea.

Înca două femei expulzate în Germania

Două femei căsătorite cu membrii ISIS au aterizat în Germania ,vineri, în urma activităților Turciei de expulzarea membrilor afiliați cu grupul terorist.

Femeile fac parte din cei nouă membrii ISIS care urmează să fie repatriați în Germania săptămâna aceasta, transmite The Guardian.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu a declarat săptămâna trecută că Turcia nu este un „hotel” pentru jihadiști ,adăugând că în penitenciarele turcești există aproximativ 1.200 de membrii ISIS.

Situația a devenit mai complicată după ce statele europene au anulat cetățenia membrilor ISIS din țarile natale.