O piese de rap despre problemele politice, sociale și de mediu din Turcia are 11 milioane de vizualizări în doar 24 de ore, scrie ipa.news.

Rapperul Sarp Palan, cunoscut sub numele său de scenă „Saniser”, a lansat „Susamam” (Nu pot să tac), o lucrare de 15 minute. „Susamam” abordează cele mai mari probleme ale Turciei, precum corupția, faptul că violențele au ajuns un fapt comun, opresiunea politică, violența împotriva femeilor și urbanizarea neplanificată.

În 24 de ore de la lansarea pe YouTube, melodia a fost vizionate de mai mult de 11 milioane de ori.

Artistul a abordat în versurile lui tema nepăsării față de tragedie și a represiunii politice.“Am crescut apolitic, nu am votat niciodată, mi-am petrecut timpul gândindu-mă la concedii și datorii. Atunci a murit dreptatea și până când asta m-a atins, am rămas liniștit și am devenit complicat. Acum, mi-e teamă să mai postez pe Twitter ”, cântă acesta.

Un alt vers face referire la  represiunea jurnaliștilor și a sistemului mass-media. “Ei dacă te aruncă pe nedrept într-o noapte în închisoare, nici măcar nu vei găsi un jurnalist care să facă știri despre asta. Toți sunt închiși! ”