Un ofițer de poliție este anchetat după ce a rupt mâna unui protestatar de la un marș de solidaritate din Ankara, raportează bianet.org

Ofițerul de poliție este acuzat de „extinderea limitelor puterii sale în utilizarea forței” și „vătămarea intenționată prin rupere de oase”, după ce a rupt mâna unui protestatar la un marș de solidaritare cu profesorii turci. 

Zeynel Danacı a participat la o  declarație pentru presă pentru  sprijin și solidaritate cu  profesorii Nuriye Gülmen și Semih Özakça, din Ankara, când poliția a intervenit împotriva grupului, iar brațul lui Danacı a fost rupt de polițistul de la Direcția de Securitate Ankara.

Danacı, deși are brațul rupt, se confruntă acum cu un proces pentru „apartenență la o organizație teroristă”.  Jurnaliștii care au fost acolo pentru a redacta declarația de presă , au   captat și  momentul în care brațul lui Danacı a fost rupt.

Polițistul neagă acuzațiile și declară că nu a folosit forța excesivă.

„Nu accept acuzațiile. În ziua incidentului, l-am reținut pe reclamant [Zeynel Danacı], care a participat la manifestația neautorizată, folosind treptat forța, în limitele legale”, a declarat ofițerul în instață.