Un tribunal din Istanbul a inversat decizia privind eliberarea lui Ahmet Altan, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori din Turcia, la doar o săptămână după eliberarea sa în curs de apel, de pe 4 noiembrie, conform Duvar Enligh.

Un judecătorul de la Curtea Penala nr. 27,  a respins și a revocat decizia de a-l elibera pe Altan pe motiv că exista riscul de a părăsi țara, în ciuda faptului că a fost supus unei interdicții de călătorie. Ulterior, instanța a emis un mandat de arestare pentru Altan.

Judecătorul nu a anuțat-o pe avocata Figen Albuga

“ Această decizie este ilegală. Instanța a luat decizia fără să mă anunțe,deși am insistant, m-au dat afară și mi-au spus că voi afla mâine”, a scris avocata scriitorului Ahmet Altan,pe contului ei de Twitter.

Avocata a precizat că,ieri, a fost schimbat președintele instanței.


Altan, a declarat într-un articol, că poate fi arestat din nou. ‘’Scriu acest lucru în așteptarea deciziei pe care un judecător o va lua cu privire la apelul procurorului care s-a opus eliberării mele,căci pot să mă trimită înapoi la închisoare.’’ 

Într-o hotărâre din 4 noiembrie, judecători au dispus eliberarea lui Altan și Nazlı Ilıcak, un cronicar și fost parlamentar, sub control judiciar, datorită timpului petrecut deja în închisoare.

Scriitorul a fost condamnat 10 ani şi 6 luni pentru legături cu Mișcarea Gulen. Altan a petrecut trei ani jumate în penitenciarului Silivri înainte să fie eliberat.

Miercuri, dimineață, scriitorul turc, Ahmet Altan a fost încarcerat în penitenciarul Silivri, din Istanbul.