Autoritățile franceze au anunțat că vor prelua 11 membri suspecți ai ISIS din Turcia, a raportat hurriyetdailynews.com

Ministrul de interne francez, Christophe Castaner a declarat pe 12 noiembrie, la o zi după ce Ankara a declarat că expulzează membrii ISIS în țara lor natală : „În acest cadru, lucrăm la repatrierea a 11 resortisanți francezi”, a spus ministrul de interne, într-o ședință de parlament.

Christophe Castaner a refuzat să dea detalii despre acești indivizi, dar a spus că aceștia erau cunoscuți de  serviciile de informații  din Franța și vor fi predați  autorităților  imediat ce sosesc.

Franța are aproximativ 500 de cetățeni deținuți în nordul Siriei și a declarat ferm,inițial, că nu va lua înapoi francezii care s-au alăturat grupului terorist ISIS din Siria. 

Aproximativ 250 de resortisanți francezi au fost repatriați în cadrul sistemului din 2014, a spus Castaner.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Agnes von Der Muhll, a publicat o declarație cu privire la teroriștii ISIS, care vor fi trimiși în Franța după ce vor fi deportați de Turcia.

„În lupta împotriva ISIS, care a început de câțiva ani, Franța și Turcia au avut grijă să se coordoneze în cazurile  membrilor  ISIS francezi care sunt găsiți pe teritoriul turc, sub controlul autorităților turce”, conform declarației,  Muhll a adăugat că această coordonare era încă în vigoare.

Președintele turc, Reccep Erdogan a declarat că Turcia a expulzat până în prezent 7.500 de membri ISIS, adăugând că Turcia deține în prezent 1.149 de teroriști ISIS în închisori.