ZAMAN ROMANİA
După 6 septembrie a rămas doar durerea pe care o poartă în suflet familiile celor 7 profesori de la Școlile Orizont despre care se afirmă că au fost extrădați de către președintele Moldovei, Turciei, în schimbul construirii unui palat în valoare de 10 milioane de Euro. Fotografia lui V. Ç’, fiica profesorului extrădat, a fost aleasă fotografia anului în care este surprins șocul trăit și lacrimile vărsate pentru tatăl ei.
Reportera ziarului Jurnal de Chișinău , a fost premiată ca cel mai bun fotojurnalist al anului din Moldova, prin obiectiv a arătat întregii lumi, durerea.
Astfel, s-a făcut auzită drama familiilor de profesori nedreptățiți și extrădați
Jurnalista Roscoveanu a expus întregii lumi prin intermediul fotografiilor, drama și durerea familiilor rămase în Chișinău. Ea a spus că a simțit durerea trăită, strigătele de ajutor ale familiilor profesorilor care au fost extrădați Turciei, încălcându-li-se drepturile internaționale ale omului.
ROSCOVANU: Aceasta putea fi și fiica voastră.
a fost desemnată ca cel mai bun fotojurnalist al anului de către Centrul de Jurnalism; decernare a avut loc în Clubul de Presă din Chișinău.
Roșcoveanu spune că a participat la concursul de fotografii în ultimul moment, la insistența șefului ei și că a câștigat datorită voturilor de pe social media și povestește astfel drama la care a fost martoră:
„Vă mulțumesc pentru premiu. Populația Moldovei prin intermediul fotografiilor a simțit durerea trăită. Acest eveniment a lăsat o amprentă puternică asupra publicului. Dar cel mai important lucru este acela ca această fotografie să nu se mai repete, sper ca aceasta să aducă mustrare de conștiință celor vinovați și să ne reamintim de suferita provocată. Trebuie să facem mai mult zgomot în fața nedreptăților. Aș vrea să amintesc moldovenilor că în locul acelei fetițe putea să fie o fată de a lor. ”