''În cadrul ediţiei din acest an a FITA vor fi prezente 17 spectacole, unele doar pentru copii iar altele pentru toate vârstele, jucate de artişti 'păpuşari' din Australia, Brazilia, Olanda, Bulgaria, Ungaria, Bucureşti, Timişoara, Braşov, Oradea, Cluj-Napoca şi, bineînţeles, Arad''.

Cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Animaţie (FITA) ”Euromarionete” va prezenta începând de joi, pe parcursul a şase zile, 17 spectacole, potrivit managerului Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” (TCIS), Bogdan Costea.Ziua de duminică, 6 mai, va începe cu spectacolul ”Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, ce va prezentat în Sala Mare a TCIS, de la ora 11,00, de Teatrul ”Ţăndărică” din Bucureşti. Al doilea spectacol al zilei, ”Mantoul”, va fi prezentat de la ora 19,00, de trupa de evenimente teatrale ”Credo Theatre”, din Bulgaria, la Teatrul de Marionete.

foto 2 animatie BUN
În prima zi a festivalului, joi, 3 mai, începând cu ora 9,30, vor fi prezentate două spectacole. Este vorba de ”Aventurile lui Chilli Ramirez”, ce va fi jucat de Teatrul pentru Copii ”Arlechino” din Braşov, în Sala Teatrului de Marionete

Penultima zi a festivalului, cea de 7 mai, va începe la ora 10,00, cu spectacolul ”Spaima zmeilor”, prezentat de Teatrul ”Ion Creangă” din Bucureşti, în Sala Mare a TCIS. Cel de al doilea spectacol al zilei va fi ”Inimă de piatră”, prezentat de Teatrul Pentru Copii şi Tineret ‘Merlin’ din Timişoara, de la ora 11,00, în Sala Teatrului de Marionete.

În ultima zi a FITA, marţi, 8 mai, se vor juca două spectacole. Cel dintâi, ”Harap-Alb”, pus în scenă de Compania ”Hopa-Trop” din Bucureşti, va fi prezentat de la orele 10,00 şi 11,00, la Teatrul de Marionete, iar cel de al doilea, intitulat ”A mumus / Bau-Bau”, va fi jucat de Teatrul Naţional din Pecs, Ungaria, de la ora 12,00, în Sala Mare a TCIS. Selecţia spectacolelor ediţiei 2018 a fost realizată de Christian Caimacan, director artistic al festivalului.

foto 3 scufita rosie timisoara
Spectacolul cu ”Scufiţa Roşie”, va fi jucat de Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timişoara, la Sala Mare a Teatrului Clasic ‘Ioan Slavici’.

foto 4 pinocchio oradea

”Pinocchio” va fi prezentat de Teatrul Regina Maria / Trupa Arcadia din Oradea, în sala Teatrului de Marionete Arad

Foto 5 Punguta cu doi bani
Pe scena Sălii Mari a TCIS, trupa Teatrului de păpuşi ”Puck” din Cluj-Napoca va prezenta spectacolul ”Punguţa cu doi bani”
foto 6 spectacol
:. în sala Teatrului de Marionete spectacolul ”Babylon” va fi jucat de The ”Stuffed Puppet – Neville Tranter”, din Australia/Olanda.
foto 7 povestea porcului
pe scena Teatrului de Marionete spectacolul arădean ”Povestea porcului” al Trupei de Marionete din cadrul TCIS