Facebook a decis luni să facă mai vizibilă și mai accesibilă, în orice moment, funcția sa intitulată „Safety Check”, care permite utilizatorilor să își anunțe rudele și prietenii apropiați că se află în siguranță după producerea unor evenimente dramatice. Anunțul a fost făcut de reprezentanții companiei Facebook în contextul unor noi atacuri teroriste comise în Europa, informează AFP. Rețeaua de socializare își activează funcția „Safety Check” după ce primește alerte de la agenții mondiale cu rol de semnalare a unor crize și după publicarea pe site-ul său a unui volum important de mesaje referitoare la producerea unor incidente. Utilizatorii aflați în zona acelor evenimente sunt invitați să semnaleze pe Facebook faptul că se află „în siguranță”.

De acum înainte, funcția este accesibilă pentru utilizatori prin intermediul unui tab specific afișat în meniul principal al funcțiilor favorite, a explicat compania americană pe pagina sa intitulată Disaster Response on Facebook.

Prin intermediul unui clic, utilizatorul poate să vadă „unde a fost activată recent funcția Safety Check, să găsească acolo informații și, dacă este cazul, să își ofere ajutorul”, au explicat reprezentanții Facebook.

Utilizatorii pot să afișeze faptul că se află în siguranță și să verifice dacă prietenii lor de pe Facebook se află la rândul lor în siguranță.

Noul tab va fi implementat progresiv începând de luni, a precizat Facebook.

Lansată în 2014, funcția „Safety Check” era inițial prevăzută pentru catastrofe naturale, înainte de a fi extinsă și în cazul atentatelor, după atacurile teroriste comise la Paris în 2015.

În martie 2016, rețeaua de socializare a fost nevoită să prezinte scuze publice din cauza unei defecțiuni a funcției „Safety Check”: utilizatorii din lumea întreagă, aflați în anumite cazuri la mii de kilometri față de eveniment, au primit o notificare după un atac terorist ucigaș comis în Pakistan.

Două atentate revendicate de organizația teroristă Stat Islamic au făcut 15 victime, joi, în Spania, în orașele Barcelona și Cambrils.

  • ETICHETE
  • "Safety Check"
  • facebook
  • mai vizibilă
  • siguranță
Articolul precedentReuniune pe tema migraţiei, la Paris
Articolul următorDin conferința de presă comună Iohannis – Macron. Discuţiile cu caracter economic au fost importante.