Un jurnalist susține că echipa de salvare a așteptat o oră să scoată de sub dărămături o victimă a cutremului din Elazig, pentru ca președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan să facă o poză, a informat Turkish Minute.

Conform jurnalistului, Abdülkadir Tezcan, liderul echipelor de căutare și salvare de la Agenția de Management pentru Dezastre și Urgențe (AFAD), a făcut un gest către salvatorii și le-a spus să lase victima cutremurului sub dărâmături până la sosirea lui Erdoğan.

Tezcan a făcut din nou semnul lucrătorilor pentru a aduce femeia rănită, care se afla pe o targă, aproape de Erdoğan, iar momentul a fost fotografiat de mulți jurnaliști din zonă.

Președintele turc a vizitat provincia, Elazig care a fost afectată
de cutremurul puternic, care a ucis 41 de oameni.

În timpul unui program difuzat duminică pe KRT TV, Serdar Akinan, care s-a dus la Elazığ imediat după cutremurul de magnitudine 6,8, a susținut că echipele desalvare au găsit o femeie rănită sub o clădire prăbușită, dar că nu a fost scoasă de dărâmături o oră pentru ca Erdoğan să facă o poză în timpul salvării.

Biroul guvernatorului din provincia turcă estică Elazığ a depus o plângere penală împotriva jurnalistului, Serdar Akinan, pe motiv că acesta a încercat să demoralizeze echipele de salvare din Elazığ cu „acuzațiile sale fără fundament”.