Președintele Turciei a anunțat că o operațiune este planificată pentru exterminarea opozanților din străinătate considerați teroriști de statul turc, a informat presa turcă.

Reccep Erdogan a semnalat, miercuri, la întâlnirea săptămânală a partidului de la guvernare, Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) , că o operațiune este pregătită pentru asasinările opozaților pe motiv că dorește să protejezeze securitatea națioanală.

“Conducătorii unor țări, oriunde i-ar găsi, extermină teroriștii  pe care ei îi consideră  pericol pentru securitatea națională.Dacă e așa, asta înseamnă că ei acceptă ca Turcia să facă la fel.Chiar dacă teroriștii sunt persoane cu care ei își strâng mâinile și îi aplaudă”, a declarat Erdogan, referindu-se la comandantul SDF, generalul Mazloum Kobani.

“În curând vor veni vești bune pentru securitatea noastră națională”

Invocând uciderea lui al-Baghdadi, președintele turc a susținut că Turcia are dreptul să asasineze persoanele considerate teroriste de statul turc pe motiv că atentează la securitatea națioanală a țării.

“În curând vor veni vești bune pentru securitatea noastră națională.”, a adăugat Erdogan  sugerând că Turcia își va asasina dușmanii așa cum au făcut SUA la sfârșitul  săptămânii trecute.

În urma ședinței parlamentare, Erdogan a fost întrebat dacă s-a referit la Kobani în discursul său.

„De ce te grăbești? Astfel de acte (uciderea lui Kobani) nu trebuie anunțate. SUA a nu anunțat în avans (uciderea  liderului ISIS) ”, a spus Erdogan.

Mazloum Kobani este generalul Forţelor Democratice Siriene, care până de curând a fost un aliat crucial pentru Statele Unite (SUA) în lupta împotriva Statului Islamic (ISIS) din Siria.