Ahmet Altan, jurnalist încarcerat, a primit premiul “Frații Scholl” pentru cartea sa  „Nu voi mai vedea lumea niciodată”, raportează portalul Stockholmcf.org

Prietena apropiată al lui Altan, jurnalista Yasemin Çongar, a acceptat premiul în numele său și a citit scrisoarea scrisă de Altan în cadrul unei ceremonii desfășurate  luni,  la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen.

“ Cine ar fi mulțimit de o viață plină cu ură? Cine ar avea de câștigat?Ura, rasismul, răutatea, prostia. Dacă nu vorbim acum, atunci când ? Dacă noi nu spunem, cine o să vorbească?” , a citit Yasemin Congar, din scrisoarea scrisă de Ahmet Altan, citat de T24.

Mai mult, primarul orașului Munchen, Dieter Reiter  a vorbit despre cartea lui Ahmet Altan și despre semnificațiile titlului  cărții.

“Numele cărții (Nu voi mai vedea lumea niciodată)să sperăm că  nu o să se întample așa … Să se termini toate necazurile lui”

Jurnalistul a fost acuzat că l-a criticat pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan. Altan a fost arestat la scurt timp după lovitura de stat din iulie 2016, din Turcia. Inițial, bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață, în februarie 2018 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen. Un tribunal turc l-a eliberat pe Altan începutul lunii noiembrie, după trei ani de arest preventiv, cu toate acestea, el a fost reținut o săptămână mai târziu, la obiecția unui procuror cu privire la verdict.

Premiul amintește de Sophie și Hans Scholl, care au aparținut grupului de rezistență a studenților „Weiße Rose” din Munchen în timpul perioadei naziste și ulterior au fost uciși de național-socialiști.