Victimelor stării de urgență declarată de guvernul de la Ankara, s-au întâlnit, sâmbătă, în sediile celor două partide din opoziție, în ciuda faptului că guvernul a interzis adunarea într-un centru cultural, potrivit boldmedya.com

Oficialii turci au luat măsuri pentru a prevenii “Marea Adunare”, un protest al angajaților demiși prin decrete. Prefectura din Ankara a interzis, joi, evenimentul, iar poliția nu le-a permis manifestanților din provincie să intre în capitală.

Poliția nu le-a permis manifestanților din provincie să intre în capitală. Mai mult, poliția a controlat buletinele cetățenilor și i-a trimis înapoi spre casă.

Cele două partide din opoziție, partidul Democrat al Popoarelor pro-kurde (HDP) și partidului Saadet (SP) a găzduit, sămbătă și duminică, persoanele afectate de starea de urgență.

Deputatul HDP, Ömer Faruk Gergerlioğlu, organizatorul evenimentului a declarat că va intenta proceduri legale pentru cei care au împiedicat în mod ilegal intrarea victimelor în Ankara.

„Au fost împiedicați să vină în Ankara, pe nedrept și în mod ilegal. S-au încălcat drepturile constituționale. Nu ne vom supune acestei nedreptăți ilegale. ”,a declarat Gergerlioğlu, în timpul evenimentului.

Baricada poliției în fața partidului pro-kurd

Poliția a încercat să impiedice intrarea în clădirea HDP și au încercat să aresteze câțiva manifestanți, dar prin intervenția deputatului Faruk Gergerlioglu și a lui Habip Kesik, acțiunile poliției au fost oprite.

În final, la întâlnire au participat prin teleconferință și persoanele care au fost trimise înapoi.  

Victimelor stării de urgență declarată de guvernul de la Ankara, s-au întâlnit sâmbătă și duminică, în sediile celor două partide din opoziție.

Peste 150.000 de cetățeni turci  sunt victime ale stării de urgență declarate de guvernul de la Ankara, concediate prin decretele de stat, din iulie 2016 din sectorul învățământ, sănătate și judiciar.