Performanța unui băiat, în vârstă de 10 ani, din Turcia a devenit virală după ce un bărbat a postat un videoclip în care tânărul vorbea despre filozofie, menționându-i pe Platon, Aristotel și Jean-Jacques Rousseau, informează Hurriyet Daily News.

Atakan Kayalar are doar 10 ani, dar numărul și tipurile de cărți pe care le-a citit uimesc oamenii. Băiatul a povestit că a citit 250 de cărți în doar ultimele cinci luni.

În videoclipul  devenit  viral pe Twitter, filmat într-o librărie, Atakan spune cu mândrie că a citit ”Contractul social ”al lui Rousseau, The God Delusion și Republica  lui Platon a lui Richard Dawkins.

Bineînțeles că unii utilizatorii de Twitter l-au felicitat pe băiat pentru performanțele sale,  în timp ce alții au fost mai critici considerând că aceste cărți nu sunt „pentru copii”.

„Vreau să fiu președinte”

Atakan a declarat reporterilor cotidianului Hurriyet că vrea într-o zi să fie psihiatru, dar și președinte.

„Dar am un alt obiectiv în afară de ambițiile mele profesionale: să fiu președinte.Oamenii trebuie educați în ceea ce privește respectul și bunele maniere începând de la școală. Exemplele rele sunt chiar în fața ochilor noștri. ””, a spus băiatul.

Mama lui Atakan, Hülya Kayalar, a spus că dorește ca fiul ei să obțină o educație „fără a fi separat de prietenii săi.” Tatăl lui  este în prezent șomer, iar mama a spus că Atakan își petrece cea mai mare parte a timpului în librării, singura lor problemă este lipsa de fonduri pentru a cumpăra cărți.