Un fost procuror turc și personalitate TV, a fost reținut după un apel al unui procuror la o zi după ce a fost eliberat din sentința de doi ani, potritivit Turkish Minute.

Sămbătă, Gültekin Avcı a fost eliberat din peniteciarul Silivri, de lângă Istanbul, în care a fost încarcerat din 26 august. Acesta a ajuns la rudele din provincia Izmir în aceaşi zi. Nu a trecut mult, iar procurorul care se ocupa de dosarul său a atacat eliberarea lui. Astfel, bărbatul a fost reținut de către politişti din secţia Karabaglar, după aproape o zi de libertate.

Gultekin Avcı a fost reținut pentru prima dată pe 18 septembrie 2015 ca parte a unei anchete asupra unui grup de polițiști și jurnaliști care au fost acuzați că au complotat împotriva birocraților. Fostul procuror a fost acuzat pentru dezvăluiri despre legăturile unor birocrați din Ankara şi spioni din Iran. Aceste dezvăluiri au fost catalogate ‘complot’ de către instanțele turceşti.

Cu o lună înainte de la puciul eşuat a fost eliberat, însă după 15 iulie, a fost arestat pentru încercarea de a răsturna guvernul turc. Avci a fost închis mai mult de doi ani în penitenciatul renumit Silivri.

—————————————————————————————–