Turcia a dezvăluit unde se află patru oameni răpiți  ca răspuns la întrebările adresate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, potrivit lui Sumeyye Yilmaz, soția unei cetățean răpit și încă dispărut.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare de Sumeyye Yilmaz, urmat de o convorbire din 6 septembrie a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) solicită informațiidin partea Ankarei cu privire la presupusa răpire a soțului lui Sumeyye Yilmaz. Aceasta a cerut autorităților să dezvăluie unde se află soțul ei, pentru a „salva fața Turciei”, în videoclip.

Centrul pentru Drepturile Omului din Ankara Bar Association a lansat raportul în urma unei cereri formulate de Yilmaz, în care  aceasta afirmă că poliția nu a îndeplinit cerințele de bază ale anchetei referitoare la cazul răpirii.Raportul sugerează că există motive puternice de a crede că a fost răpit de agenții statului și a fost torturat.

„Există motive puternice de a crede că Mustafa Yilmaz a dispărut în circumstanțe care îi amenință viața”, conform raportului.

Patru din cele șase persoane răpite în Ankara, în februarie trecut, au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Cu toate acestea, nu există nici o informație relevată despre locul și starea lui Gokhan Turkmen și Mustafa Yilmaz. Familiile și martorii oculari susțin că răpitorii erau agenți de stat.