Deținuții dintr-o închisoare din Turcia pregătesc melci pentru a fi serviți în palatele europene, a informat Hurriyet Daily.

Într-un atelier din închisoarea Bandırma, din provincia nord-vestică Balıkesir, prizonierii lucrează voluntar și repară cochiliile melcilor care sunt serviți apoi, în palatele din Europa.

Cea mai importantă etapă a pregătirii melcilor, condimentarea cu unt, pătrunjel și usturoi este realizată de deținuți în atelierul penitenciarului.

Purtătorul de cuvânt al închisoarii, Zekeriya Sancaktar, a spus că aceasta a fost o încercare de a-i readuce pe condamnați în societate și de a contribui la economie.

„Carapacea melcilor care ajung  la acest atelier din fabrică, se obține  prin intermediul companiei de care ne ocupăm. Găurile mici de pe carapace sunt acoperite cu gel alimentar, care nu dăunează sănătății umane ”, a explicat Sancaktar.

„După spălarea și curățarea melcilor, îi  ducem la fabrica din provincia Bilecik din apropiere. Untul fiert este introdus în cochilii, apoi aceste cochilii umplute sunt  exportate în străinătate ”, a adăugat acesta.

O treime din exporturile anuale de melci umpluți  din Turcia, în valoare de 70 de milioane de lire turcești (11,5 milioane de dolari), este furnizată  de la acest atelier.