O apărătoare a drepturilor omului a fost pusă sub control judiciar, miercuri, în urma unei postări publicate pe Twitter legată de un oficial turc, potrivit presei turce.

Arlet Natali Avazyan, apărătoare a drepturilor omului, de origine armeană, a fost pusă sub control judiciar, după audierile care au durat aproximativ 10 ore. 

În așteptarea deciziei de la Tribunalul din Istanbul, avocatul ei a pus pe contul său de Twitter o poză cu Avazyan după audieri cu cătușele puse. În imagine, femeia poartă mască pentru că se tratează de cancer. 

Natalia Avazyan a fost reținută, marți, din cauza unei poze postate pe Twitter, în care apare familia ministrului de externe turc, Mevlut Cavusoglu. “Cei din poza sunt bunicii ministrului Cavusoglu, sunt porecliți hoții şi au fost relocați de autoritățile din provincia Erzurum’’, a scris Avazyan pe contul său de  Twitter.

După puțin timp, Mevlut Cavusoglu a făcut plângere împotriva femeii. 

Susținătorii lui Arlet Natali Avazyan au făcut o campanie sub eticheta #NataliAvazyanYalnızDeğildir , pe rețelele de socializare pentru eliberarea ei