Și președintele, și managerul federației germane i-au criticat pe internaționalii cu origine turce, Mesut Ozil (29 de ani) și Ilkay Gundogan (27 de ani), care i-au făcut cadou lui Erdoğan tricourile echipelor de club: „Noi apărăm niște valori pe care Erdoğan nu le respectă”.

Mesut Özil și Ilkay Gündoğan au rădăcini turce, dar ambii s-au născut la Gelsenkirchen și joacă pentru naționala Germaniei. Duminică, știind că Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, se află la Londra, cei doi s-au grăbit să-l întâlnească.

I-au făcut cadou tricourile cu dedicație ale echipelor de club, Arsenal și Man. City, fotografiindu-se cu cel considerat un dictator de presa mondială. Poze postate imediat pe rețelele de socializare de AKP, partidul aflat la putere în țara Semilunii. Le-a fost alături Cenk Tosun, atacantul turc de la Everton.

„NU-ȘI DAU SEAMA CE SIMBOLIZEAZĂ ACESTE IMAGINI”

Gestul lui Özil și Gündoğan au provocat iritare la federația germană. „Noi respectăm situația specială a jucătorilor noștri cu alte origini, dar apărăm niște valori pe care Erdoğan nu le respectă„, a declarat Reinhard Grindel, președintele DFB. „Nu e bine că internaționalii s-au lăsat manipulați pentru a-i face campanie electorală. Și nu ajută eforturile de integrare ale federației”.

Managerul DFB, Oliver Bierhoff, campion european cu Mannschaftul în 1996, le-a spus jurnaliștilor: „Nu am nicio îndoială asupra implicării lui Mesut și Ilkay la națională și de cât de mult se identifică ei cu valorile noastre. Nu-și dau seama însă ce simbolizează aceste imagini. Au greșit și vom discuta cu ei„.

32486465 10211242875452468 3666945182135222272 n

PROTEST LA LONDRA: „TERORIST”

Dacă în Turcia, protestatarii sunt rapid reduși la tăcere cu bastoanele și tunurile de apă ale poliției, Recep Tayyip Erdoğan nu a putut face nimic la Londra. În timpul discursului pe care l-a ținut la Chatham House în fața studenților turci din capitala Angliei, sute de oameni s-au adunat afară pentru a scanda împotriva lui și a arăta pancarte pe care scria ”Terorist”. Erdoğan conduce Turcia cu mână de fier din 2003, ca premier și președinte.

http://www.gsp.ro/international/cm-2018/foto-ozil-si-gundogan-implicati-intr-un-scandal-chiar-inaintea-mondialului-s-au-lasat-manipulati-au-gresit-si-vom-discuta-cu-ei-539552.html