Mama unui cadet condamnat pe viața a hotărât să meargă 12 zile pe jos, până la peniteciarul unde este închis fiul său, în semn de protest pentru toate victimele supuse nedreptăților.

Melek Cetinkaya a anunțat că va începe un marș al dreptății, pe 19 ianuarie, care va dura 12 zile, până în fața penitenciarului Silivri, unde este fiul său închis.

Mama dorește să mergă pe jos zilnic, între 13 și 17 ore, numai prin centrul fiecărui oraș care este în traseul său, considerând că este periculos pentru ea, de una singură, să se plimbe peste tot zi și noapte. 

„ Credeți-mă am așteptat! Ba chiar prea mult să se facă dreptate. Nu aștepați să vi să facă dreptate stând acasă. Mi s-a spus să nu merg pe jos acum, că este iarnă și este frig, să merg vara. Ce să mai aștept vara… Nu mai aștept nici măcar o zi”, a declarat Melek. 

Mama a povestit că ideea i-a venit în minte în timp ce se întorcea de la penitenciar. Acesta s-a gândit că ar fi bine să meargă pe jos în semn de protest mai întâi pentru fiul său, dar și pentru toți oamenii nevinovați și victime ale injustiției.

De asemenea, acesta a declarat că nu îi este frică că va fi arestată și că  s-au obișnuit cu abuzurile poliției.

Mai mult, Melek Cetinkaya a făcut apel la toate familiile victimelor ale nedreptății. Astfel, protestul de mers pe jos va începe de la Guvenpark Kizilay din Ankara, însoțită de alți părinți ai cadeților condamnați în urma puciului eșuat.