Un grup de activiști au organizat un protest după moartea suspectă  a unei tinere jurnaliste, a raportat ipa.news

Inițiativa intitulată „Vrem să trăim”, a avut loc în Istanbul cu scopul de a atrage atenția asupra morții jurnalistei Yeldana Kaharman, care și-a pierdut viața la o zi după ce a vizitat casa unui parlamentar din partidul de guvernământ.

Gamze Toprak, membru al inițiativei, a ridicat următoarele întrebări cu privire la ceea ce a însemnat de fapt moartea jurnalistei.

„Este adevărată acuzația de viol îndreptată împotriva parlamentarului AKP, Tolga Agar?

„L-a ajutat Mehmet Agar pe fiul său Tolga să scape de scena în care era implicat  un elicopter?

„Kaharman s-a sinucis cu adevărat? A fost condusă să se omoare singură? A existat o încercare de reducere la tăcere după viol? ”

Kaharman a fost studentă la Universitatea Firat din Turcia când a început să lucreze pentru canalul de televiziune Kanal 23, cu sediul în estul orașului Elazig. 

Tânăra a fost găsită moartă în casa sa, pe 28 martie 2019, la o zi după ce a vizitat casa lui  Tolga Agar, un parlamentar al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP). Agar este fiul fostului ministru de Interne, Mehmet Agar, care a fost închis sub acuzații de crimă organizată.

Un alt caz similar

Nadira Kadirova, de etnie uzbekă, în vârstă de 23 de ani, era angajată ca îngrijitoare în casa lui Șirin Unal, un parlamentar al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) de la guvernare și se presupune că s-a sinucis cu o arma a bărbatului.Articolul precedentTurcia: Un bărbat și-a dat foc în semn de protest
Articolul următorOamenii au fost plătiți pentru a huidui cadeți la instanța de judecată