Poliția turcă a dispersat femeile care s-au adunat pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, luni seară, folosind gaze lacrimogene și gloanțe de plastic, potrivit portalului Gazete Duvar.

Aproximativ două mii de femei s-au adunat în cartierul Beyoğlu, din Istanbul în urma unui apel din partea Asociației Femeilor, din 25 noiembrie, care marchează Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

Demonstrația a fost interzisă inițial de către biroul guvernatorului local, urmând să fie permisă să se desfășoare în condiții limitate cu interzicerea unor zone precum Piața Taksim.

Femeile au ținut pancarte care poartă numele și fotografiile victimelor din ultimii ani, inclusiv Nadira Kadirova, o servitoare uzbekă care a murit în casa unui deputat al partidului de guvernământ, în urma unei aparente sinucideri.

Moartea ei a fost cercetată de opoziția turcă, dar ancheta oficială nu a produs nicio dovadă de crimă.

De asemenea, femeile din alte orașe turce s-au adunat luni pentru a marca ziua, manifestând solidaritate cu victimele femicidului din Turcia.


Ankara: Poliția a intervenit la marșul contra violenței împotriva femeilor