Autoritatea islamică din Egipt a catalogat o emisiune  turcească drept “visul președintelui Recep Tayyip Erdoğan de a reînvia Imperiul Otoman “, a raportat Gazete Duvar.

Dar Al Ifta, oficial al autorității, a criticat emisiunile „Învierea: Ertuğrul” și „Valea Lupilor” pe motiv că cele două producții turcești au drept scop readucerea Imperiului Otoman.

 „Erdoğan nu va reuși să își îndeplinească visul… prin puterea scăzută a lucrărilor culturale și artistice. Cea mai bună dovadă în acest sens este serialul „Valea Lupilor” și seria „Înviere: Ertuğrul”, a spus Dar Al Ifta.

Autoritatea a adăugat că emisiunile afișează un „discurs mizerabil” care interpretează textele islamice în mod pragmatic pentru a justifica violența și uciderea și că prezintă o „imagine exactă a faptelor greșite”.

„Învierea: Ertuğrul” privește viața turcilor nomazi musulmani, în special Ertuğrul, tatăl sultanului Osman I, care a fondat Imperiul Otoman. 

„Valley of the Wolves”, pe de altă parte, este un show modern care urmărește viața lui Polat Alemdar, un șef de mașină ale cărui aventuri ajung până la escapade militare care protejează securitatea națională a Turciei.