Gönül Örs, fiica lui Saide Inanc (Hozan Cane), a fost arestată și condamnată sub acuzația de terorism. De asemenea, fata a a fost acuzată și într-un al doilea proces deschis sub învinuirea de insultă la adresa președintelui țării.

Potrivit DW Turkish, Nevroz Akalin, avocatul cetățeanului german Cane, a făcut o declarație pentru agenția germană de știri DPA. Acesta a specificat că Gönül Örs avea interdicția de ieșire în afara țării și că a fost reținută în timp ce încerca să părăsească Turcia. Trimisă la penitenciarul din Edirne pentru a fi judecată în arest, Örs avea interdicție de a pleca în străinătate încă din luna mai.

Avocatul Akalın a declarat că Örs a fost reținută pentru scurt la intrare în țară în luna mai când a venit în Turcia pentru a o vizita pe mama sa Hozan Cane, care este arestată în penitenciarul Edirne din noiembrie 2018. Participarea lui Örs la un protest organizat de grupuri apropiate partidului PKK la Köln în 2012 a fost invocată ca motiv al interdicției de părăsirea țării.

Nou proces deschis sub motivul postării unei caricaturi a lui Erdogan. Postarea era de fapt opera altcuiva .

Cane este condamnată și încarcerată, în același timp ea a fost trimisă în judecată din nou pentru că ar fi  distribuit pe pagina sa de Facebook o caricatură reprezentându-l pe Erdogan. Avocatul Akalın a declarat că distribuirea nu a fost făcută de ea  și că acel cont nu a fost deschis de clienta sa. Următoarea audiere a lui Cane va avea loc pe 16 septembrie.

Pe 24 iunie 2018 Hozan Cane a venit din Germania la Edirne ca să participe la un eveniment legat de pregătirea alegerilor prezidențiale și parlamentare, eveniment  organizat de Partidul Democrat Popular (HDP) și atunci a fost arestată. Cane a fost trimisă în judecată. Instanța din Edirne a condamnat-o pe Hozan Cane la 6 ani și 3 luni de închisoare sub învinuirea de a fi ”membru al unei organizații teroriste.”