Ziaristul francez, Mathias Depardon, a început greva foamei după ce a fost reținut de către autoritățile turce din orașul Hasankeyf (Județul Batman), în timpul cănd fotografia poze pentru National Geographic. După ce a fost reținut, Depardon a fost trimis către provincia Gaziantep pentru a fi deportat. După ce a fost reținut 35 de ore, ziaristul francez a fost trimis pe data de 09 Mai la Biroul de Imigrare din Gaziantep.

Mathias Depardon ile ilgili görsel sonucuDepardon locuiește în Turcia și prin avocatul său a anunțat că a început la greva foamei. El a fost scos în fața procurorului sub acuzare de propagandă teroristă, după care a fost lăsat în libertate. Fără decizie de reținere administrativă, Depardon a fost trimis la Centrul de Reîntoarcere din Gaziantep, unde autoritățile turce i-au confiscat legitimațiile și două aparate de fotografiat.

Pe numele lui încă nu s-a făcut nici-o procedură, iar avocați încearcă să vorbească cu autoritățile din Ministerl de Interne pentru a rezolva problema. Ziaristul francez de 18 zile așteaptă să fie deportat.