Muzicianul Ibrahim Gökçek al formației turcești Grup Yorum a murit după două zile după ce, marți, a încheiat greva foamei, în urma negocierile cu autoritățile turce privind ridicarea interdicțiilor de concert asupra grupului, a declarat Ahval News.

Gökçek a făcut greva foamei timp de  322 de zile pentru a cere ridicarea interdicțiilor de concerte, încetarea atacurilor din centrul cultural al trupei și eliberarea membrilor trupei  încarcerați. 

„Rezistența noastră a obținut o victorie politică. Am anunțat acest lucru întregii lumi. Noi, în calitate de membri ai Grup Yorum, am luat o decizie. Acum există discuții pozitive și sperăm că restul va fi pozitiv. Acum, prietenii noștri au solicitat un concert în Istanbul „, a declarat trupa, după ce muzicianul a ieșit din greva foamei.

Colectivul folk nu putut ține concerte din 2016, deoarece autoritățile turce au acuzat membrii că s-au afiliat la DHKP-C, un grup marxist militant considerat organizație teroristă de Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Bölek și Gökçek au fost arestați la începutul anului 2019. Bölek a fost eliberată la sfârșitul anului 2019 și a continuat greva foamei, în timp ce Gökçek a fost eliberat în februarie 2020 pe motive medicale. Cu toate acestea, ambii au fost arestați din nou pe 11 martie și duși la spital. Urmând să fie din nou eliberați pe 16 martie. Pe 3 aprilie, Helin Bölek a murit după  288 de zile de grevă a foamei.