Potrivit unui comunicat de presă al UMF Târgu Mureş aparatul este un electroencefalograf, achiziţionat recent de universitate, care înregistrează şi interpretează în timp real activitatea electrică cerebrală.

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a anunţat, luni, că în cadrul conferinţei ”Anatomia secţională a creierului şi implicaţiile clinice ale sistemului limbic”, organizată în cadrul Zilelor UMF, a fost prezentat în premieră un aparat care ”citeşte” creierul.

Potrivit unui comunicat de presă al UMF Târgu Mureş, remis AGERPRES, aparatul este un electroencefalograf, achiziţionat recent de universitate, care înregistrează şi interpretează în timp real activitatea electrică cerebrală.

350 de studenți ai UMF din Tîrgu Mureș au participat la „Anatomia secțională a creierului și implicațiile clinice ale sistemului limbic”;asist. univ. dr. Adrian Ivănescu, de la Disciplina de Anatomie, a prezentat aplicațiile electroencefalografului, un aparat achiziționat recent de Universitate, care înregistrează și interpretează în timp real activitatea electrică cerebrală.

”În cadrul conferinţei vom vorbi despre cum putem investiga creierul din cât mai multe perspective, astfel încât să plecaţi acasă cu câteva trucuri despre cum puteţi ‘citi’ creierul altcuiva, în măsura în care se poate, iar dacă nu reuşiţi, o să vă dau un device, să încercaţi cu tehnologia. Aparatul a fost achiziţionat de UMF Târgu Mureş, se află în posesia noastră de câteva zile, este un electroencefalograf portabil pentru înregistrarea şi interpretarea activităţii electrice cerebrale în timp real. (…) De multe ori discutăm cu cineva, dar gândul ne este în altă parte. Acest aparat poate să ateste acest lucru prin undele pe care le emite. Planul este să utilizăm acest aparat pentru pacienţii cu Alzheimer, cu boala Parkinson, cu scleroză şi la pacienţii care au suferit un accident vascular cerebral, pentru a vedea exact zonele care nu mai funcţionează şi ce putem face”, a precizat asistent universitar doctor Adrian Ivănescu, de la Disciplina de Anatomie.

”Tot ca noutate, din semestrul al doilea, studenţii vor beneficia de suportul de lucrări practice de Neuroanatomie în format digital, proiectul integrându-se în conceptul inovativ ‘Smart University’ implementat în Universitate. Proiectul este gândit sub forma unui serial format din 10 episoade”.

 

  • ETICHETE
  • Târgu Mureș
  • UMF
  • Universitatea de Medicină și Farmacie
Articolul precedentTurcia se va împrumuta în ruble pentru a finanţa achiziţia armelor ruseşti
Articolul următorPATRİMONİUL DE LA SASCHİZ..