Sibiu: Bucătari olari din trei țări se vor întrece la sfârșitul săptămânii în Muzeul ASTRA

 Olarii-bucătari vor găti în vase de lut pe vatră deschisă sau în cuptor rețete tradiționale bulgărești, șvăbești, maghiare și românești.

 Mai mulți bucătari olari, care își creează singuri oalele în care gătesc, din România, Ungaria și Bulgaria, se vor întrece în preparate tradiționale, timp de trei zile, de vineri până duminică, în Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

imageResize Demonstrațiile culinare se vor desfășura la Târgul de țară din Muzeul în aer liber de vineri (21 iulie) până duminică (23 iulie) începând cu ora 9.30. Olarii-bucătari vor găti în vase de lut pe vatră deschisă sau în cuptor rețete tradiționale bulgărești, șvăbești, maghiare și românești, precum: Plăcintă bulgărească cu brânză sărată (Banitsa), Budincă de cartofi (Patatnik), Schwäbische Krumpir — Suppe mit Eier, Sarmale cu varză murată și varză dulce, Ciorbă de ied, Mâncare cu legume, Gulaș unguresc, Tocană de porc, Supă de cartofi cu cârnați de Csabai (Csabai Zurek), Pulpă de vită cu găluște sau fidea (Marhacombot készítek vadasan gombóccal vagy tésztával), Gulaș tâlhăresc (Betyár gulyás).

Sâmbătă și duminică, 22 și 23 iulie 2017, membrii comunității maghiare din Sibiu (Asociația Maghiarilor din Sibiu) vor pregăti pentru degustare câte un ceaun de Supă de varză (Tóros káposztaleves) și de Gulaș Palóc (Palócgulyás).Agerpres, Muzeul Astra Sibiu.