Curtea de Apel București a respins cererea de extrădare în Turcia a președintelui Instituției de Învățământ Lumina, Fatih Gursoy.

Autoritățile române au respins extrădarea directorului care a fost acuzat că ar fi folosit aplicația ByLock pentru a comunica cu reprezentați a unei organizații teroriste si că ar fi făcut un transfer bancar pentru membrii ai organizației, dar și că ar fi liderul al unei organizații teroriste în România. 

Fatih Gursoy a  povestit despre soarta sa în Turcia, în cazul în care autoritățile române ar fi deciz extrădarea sa.

“Conform dosarului se cerea între 15 – 22,5 de ani de închisoare, cred cu tărie că dacă m-aș fi întors în Turcia aș fi fost supus torturii. Deoarece nu există dovezi pentru ceea ce sunt acuzat, aș fi petrecut mult timp în închisoare înainte să fiu judecat. Autoritățile turce ar fi făcut o propagandă mass-media din succesul capturării mele”, a răspuns directorul.

“Dacă as fi predat cheile și documentele școlilor noastre către autoritățile turce, eu aș fi avut un pașaport diplomatic și cu siguranța aș fi avut o situație privilegiată în Turcia, dar noi avem principii și ne raportăm la valorile universale, sunt oameni dedicații educației”, a adăugat Fatih Gursoy.

Marți, dimineață, directorul a fost ridicată de la locuința sa din Bucureşti, pentru că guvernul de la Ankara a cerut extrădarea lui.

Zilele trecute, o profesoară tânăra a fost ridicată de la domiciuliu, la cererea de extrădarea a lui Erdogan. Curtea de Apel București a respingând extradarea profesoarei, Zeynep Busra Sen.


Articolul precedentMasă caldă pentru mai mult de 200 de oameni. Un investitor turc a înființat o cantină sociale în Turdă
Articolul următorTurcia: Mamele tinerilor cadeții arestați după lovitura de stat eșuată, cer eliberarea lor